OVER ONS

Ik ben Mandy en ik woon sinds de zomer van 2015 met mijn man en onze vier dochters in Noordscheschut. We zijn vanuit Amsterdam hier komen wonen omdat we onder andere op zoek waren naar meer rust en ruimte. En dat hebben we hier absoluut gevonden!

Bij ons huis staat een oud bakhuisje. Een bakhuisje is een bijgebouw van een boerderij waar vroeger de bakoven stond waar brood en koek in gebakken werd. Vroeger had bijna iedere boerderij zijn eigen bakhuisje, maar tegenwoordig zijn de meeste bakhuisjes verdwenen. Hier in Drenthe zie je ze nog wel, maar ze worden vaak voor andere doeleinden gebruikt.

Iedere dag wandelen er mensen langs ons huis en in het voorjaar en in de zomer ook veel fietsers. Onze oudste dochters kwamen op het idee om limonade en ijsjes te gaan verkopen als het mooi weer was. Zo is het idee begonnen en langzaam ontwikkeld tot ‘Het Groene Bakhuisje’. Op dit moment bakken we alles nog in onze eigen keuken, maar we hebben de droom om het bakhuisje op een dag in ere te herstellen en er weer een oven in te plaatsen!

Alles wat we verkopen is plantaardig, suikervrij en zoveel mogelijk biologisch. Het is bij ons langzaam gegroeid dat we zo zijn gaan eten. We eten graag zo puur en voedzaam mogelijk en willen daarbij zoveel mogelijk rekening houden met onze mooie planeet. Op de website wordt per onderwerp uitgelegd wat wij daaronder verstaan en wat onze motivatie is geweest om zo te gaan eten.

Op dit moment verkopen we vanuit huis en in ‘Brasserie Fair’ in gezondheidscentrum Het Klooster in Hoogeveen. In de toekomst hopen we aan huis een soort theetuin te kunnen openen. Daarnaast willen we in het voorjaar en in de zomer één keer per maand een Vegan Picknick organiseren en een Vegan Diner en er komen vast nog veel meer ideeën bij! En natuurlijk kan een eigen moestuin niet ontbreken.

 

Tot ziens bij “Het Groene Bakhuisje”!