RAW

Veel van onze producten zijn raw, dit betekent rauw, puur, onbewerkt en onverhit. Bij ons gaat het dan vooral om groente, fruit, noten en peulvruchten. Door deze producten rauw te gebruiken bevatten ze de meeste vitaminen, mineralen en enzymen. Raw food is niet hetzelfde als superfoods al kom je deze combinatie wel vaak tegen.

Raw foodisten denken dat het lichaam niet is gemaakt om verhit voedsel te verteren. Door verhitting gaat de voedingswaarde van producten naar beneden, het vernietigd het vitaminegehalte, mineralen en enzymen en het verstoort de vet- en eiwitbalans. Enzymen helpen het lichaam bij het opnemen van o.a. vitamines en mineralen uit voeding. Enzymen in voedsel worden vernietigd bij verhitting boven de 48 °C. Het lichaam moet dan zijn eigen enzymen gebruiken om dat voedsel te verteren. Dit is meer belastend voor het metabolisch systeem.

Daarnaast gaan raw foodisten er vanuit dat rauw voedsel levend voedsel is en dus levenskracht bevat. De energie en levenskracht van rauwe producten. Neem bijvoorbeeld twee zonnebloempitten, als je er een roostert (en dus verhit) en de andere rauw eet hebben ze allebei dezelfde voedingswaarde. Maar als je ze allebei gaat planten dan komt er alleen uit de rauwe een zonnebloem. Die potentie voor een heel nieuwe zonnebloem is de levensenergie van de rauwe zonnebloempit. Raw food geeft je dus meer energie en is makkelijk te verteren.

Mensen die raw eten zijn ook veganist, maar gaan eigenlijk nog een stapje verder.

Onze raw producten herken je aan dit symbool